Χάρτης

Η Λεπτοκαρυά είναι μια παραλιακή κωμόπολη στο νομό Πιερίας και η ονομασία της προήλθε από τις φουντουκιές που υπήρχαν στην περιοχή και την απόδοση στα ελληνικά της τουρκικής λέξης φιντίκιοϊ (φουντουκοχώρι). Διαθέτει φυσικές ομορφιές, μεγάλη ακτή, πεντακάθαρα νεράεμπορικά καταστήματα, χώρους αναψυχής και διασκέδασης, ταβέρνες και καφετέριες.

Η περιοχή φημίζεται για την έντονη πολιτιστική της δραστηριότητα. Από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις και έθιμα στην κωμόπολη είναι η Γιορτή των Κέδρων στην οποία αναβιώνεται ο διαμελισμός του Ορφέα από τις Μαινάδες, την Κυριακή της Αποκριά. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων προσφέρεται κρασί και νηστίσιμο φαγητό (σαρδέλα), ενώ αυτά συνοδεύονται από χορούς και τραγούδια γύρω από φωτιά. Εντυπωσιακό είναι το καρναβάλι της Λεπτοκαρυάς, με την παρέλαση των αρμάτων την Καθαρά Δευτέρα.

Η μεγάλη αμμώδης παραλία στους πρόποδες του Ολύμπου βρίσκεται μπροστά από τον οικισμό της Λεπτοκαρυάς. Τα κρυστάλλινα νερά, η πολύ καλή οργάνωση και γενικότερα η ικανοποιητική τουριστική υποδομή καθιστούν την παραλία της Λεπτοκαρυάς ιδανική για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε επισκέπτη. Στα κοντινά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα γευθείτε ποικιλία γεύσεων και θα διασκεδάσετε ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.

Πρόσβαση

Modern Villa
Leptokaria

Ο χώρος βρίσκεται στη Λεπτοκαριά με συντεταγμένες 40.072431, 22.562817 και ακολουθούν οι οδηγίες :

  1. Αν έρχεστε από την Θεσσαλονίκη (Εθνική Οδό) βγαίνετε στην έξοδο “Λιτόχωρο”
  2. Αν έρχεστε από Αθήνα, Λάρισα (Εθνική Οδό) βγαίνετε στην έξοδο “Λεπτοκαρυά”
  3. Το κατάλυμα βρίσκεται απέναντι από το Ξενοδοχείο “Olymbian Bay Resort”
  4. Το σπίτι διαθέτει 2 εισόδους. Το πάρκινγκ των αυτοκινήτων γίνεται από τον πίσω δρόμο που υπάρχει και θα σας σταλεί με μήνυμα.
  5. Στην πόρτα του καταλύματος υπάρχει κουτί με κωδικό για να αποκτήσετε το κλειδί.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η πρόσβαση στις διάφορες περιοχές της Πιερίας, στην ορεινή Πιερία, στον Ολυμπο, καθώς και επιλεγμένα καταλύματα, είναι γρήγορη και άνετη, όποιο σημείου του νομού και αν είναι η αφετηρία σας. Η Πιερία διαθέτει πλήρη συγκοινωνιακή υποδομή, με εθνικό αυτοκινητόδρομο, διεπαρχιακό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, λεωφορεία και σιδηροδρόμους. Η Κατερίνη βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο “Μακεδονία” και 70 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, με την οποία συνδέεται με τον εθνικό αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Ε75. Ο Ε75 διασχίζει από βορρά προς νότο την Πιερία, επιτρέποντας ταχεία πρόσβαση σε οποιοδήποτε παραθαλάσσιο σημείο της και συνέχεια του ταξιδιού προς Λάρισα και Αθήνα.

Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη εύρεσης διαδρομών στο επόμενο πεδίο της σελίδας (Διαδρομές) με πληροφορίες για την χιλιομετρική απόσταση, το χρόνο που θα χρειαστείτε και τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, επιλέγοντας τα σημεία που σας ενδιαφέρουν.


Κάντε κράτηση μέσω Airbnb ή Booking